Thema :
Gentse Feesten


Vier een week lang mee met de Gentse Feesten, een feest dat tien dagen lang de hele binnenstad van Gent inneemt. Elk jaar opnieuw, van de vrijdag voor de 21ste Juli tot de zondag erna, zorgt dit bonte volksfeest voor heel wat animatie.


De allereerste Gentse Feesten werden gehouden in 1843, toen het stadsbestuur besloot om alle feesten samen te voegen tot de Algemene Kermis. Op die manier probeerden de industriĆ«len de afwezigheid van arbeiders op maandag te vermijden. Na de Eerste Wereldoorlog deemsterden de feesten wat weg, maar aan het einde van de jaren ‘60 bliezen enkele alternatievelingen de Gentse Feesten nieuw leven in, onder het voortouw van Walter De Buck, die in 2014 overleed.

Wij laten “De Fieste” tot leven komen met een paar activiteiten die je hieronder kan vinden.


Gentse Feesten decoratie, een hobby namiddag

Breng de Gentse Feesten met deze decoratiestukken om zelf te knutselen. We maken 2 papieren popjes waarvoor je je beste knutseltalenten zal moeten bovenhalen.
Deze activiteit kan je hier vinden.


Gentse Feesten

Dit is een goede openingsactiviteit als je zou besluiten er een ganse week aan activiteiten rond te organiseren. Met deze activiteit halen we “de Fieste” naar binnen door middel van een verzameling mooie foto’s rond dit evenement. Als je publiek bestaat uit niet-Gentenaars dan kan je van deze gelegenheid gebruik maken om je cliĆ«nten wat kennis mee te geven rond Gent.
Deze activiteit kan je hier vinden.


Gentse (gestreken) Mastellen

Een eenvoudig klaar te maken dessert, deze mastellen. Bovendien maak je deze door ze—letterlijk—te strijken met een strijkijzer, dus ook nog eens een aparte kookactiviteit die echt plezant is om uit te voeren. Het “recept” van deze mastellen kan je hier vinden.


Gentse Quiz

Deze quiz gaat over Gent en werd gemaakt in het kader van de activiteiten rond de Gentse Feesten. De kwis is opgebouwd uit 5 delen die 52 visuele vragen omvatten.
Wie kent Gent : Gentse monumenten, plaatsen en gebouwen.
Wat zingt Gent : Gentse liedjes. Dit deel bevat een aantal geluidsfragmenten.
Na dit tweede deel is er een korte pauze voorzien.
Wat eet Gent : Gentse gerechten, al dan niet typisch Gents (zo wordt stoofvlees bijvoorbeeld ook elders goed gesmaakt smile )
Wat zegt Gent : vragen rond het Gentse dialect.
Wie is dat? Met vragen rond bekende Gentenaars. 
Deze activiteit kan je hier vinden


Vul je lege portemonnee

De Gentse Feesten werden traditioneel afgesloten op de tweede maandag, de dag van de lege portemonnees. We maakten er een quiz rond, met proevertjes, muziek, karikaturen en nog veel meer. Je kan er je Gentse Feesten week mee afsluiten.
Deze activiteit kan je hier vinden


 

 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be