Thema :
Lente


21 Maart: de eerste lentedag. De dagen worden langer, het weer klaart op en de natuur ontluikt. We halen de lente naar binnen met een lentequiz die het lentegevoel oproept en we maken boterhammen met plattekaas en frisse lentegroenten.


Lentequiz

De lentequiz bestaat uit 20 vragen rond de Lente, afgewisseld met gedichten, weetjes en lenteliederen. Je kan er een kleurrijke namiddag van maken.
Heb je iemand in de groep die van gedichten houdt, laat dan deze persoon de teksten voorlezen aan de groep.
Als je wil kunt je deze powerpoint die we voor je maakten ook nog aanvullen met leuke liederen zoals ” Tulpen uit Amsterdam ” of Vivaldi’s vier jaargetijden.
Je kan de mensen in groepen samenzetten of alleen laten deelnemen aan de quiz, alles kan !
Wil je op het eind de overwinnaar(s) belonen, dan is zeker een mooi lentebloemetje de gepaste prijs.
Meer informatie rond deze activiteit vind je hier.

Koken van Toen: Lentehapjes

Wat smaakt er nu meer naar lente dan boterhammen met plattekaas, radijsjes en lente-uien? Eenvoudig om te organiseren, en toch wordt dit enorm gesmaakt.
Details rond deze activiteit vind je hier.

Het Wiel van Fortuin: de Lente editie

Wil je er wat spanning inbrengen, dan kan dat met ons Wiel van Fortuin. Net zoals het Rad van Fortuin op televisie gaan we begrippen, gebeurtenissen, personen en andere opgaves raden door de medeklinkers te raden. Een mooi geanimeerd draaiend rad maakt deze activiteit nog spannender! Deze activiteit is enkel beschikbaar voor leden: je kan ze hier downloaden.

Kijkboek Bloemen

We verwennen onze cliënten met een visueel boeket van maar liefst 61 bloemen(foto’s). We hebben een kijkboek, dat individueel kan gebruikt worden, en een presentatie die je in groep kan bekijken, als aanleiding voor een goed gesprek.
Details rond deze activiteit vind je hier.

 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be