Thema :
De Grote Vakantie


De grote vakantie breekt aan, 2 maanden geen school meer! Wie zal dat gevoel ooit vergeten? Wij schotelen je een paar activiteiten voor waarmee je de vakantiesfeer in je instelling kan halen.


Hier zijn alvast een paar ideeën ...

Ik ga op reis en neem mee…

Deze activiteit, ingestuurd door Inge van DVC ‘t Zonnedal in Opwijk, kan met zeer verschillende mensen en groepen gedaan worden, Inge stelt je een paar mogelijkheden voor waaruit jij kan kiezen : een quiz, geheugenspel, bewegingsspel, voelspel of reminiscentieactiviteit.
Deze activiteiten kunnen met een grote en heterogene groep gedaan worden, kies zelf de activiteit die het meest geschikt is voor jouw bewoners.
Als het de bedoeling is om mensen uitgebreid aan het woord te laten (vb bij reminiscentie) kies je best een kleinere groep van ongeveer 6 mensen.
Ook bij het voelspel kan je best de groep niet te groot maken, het is niet zo praktisch met een te grote groep iedereen aan de beurt te laten komen.

Meer details over deze activiteit vind je hier.Kijkboek Vakantie

Het kijkboek bestaat uit 40 kleurrijke bladzijden op A4 formaat die elk een thema aansnijden over vakantie. Een bonte verzameling foto’s uit de oude doos, vakantiekiekjes aan de kust of in Zwitserland, worden afgewisseld met illustraties over reizen. De cliënt kan er in bladeren ter ontspanning, even tussendoor, of je kan het boek gebruiken als aanleiding voor reminiscentie. Je kan dit kijkboek ook voor groepen gebruiken, gebruik in dat geval een projector om de electronische versie vanaf je PC of laptop te tonen.

Meer details vind je hier.Het Grote verTAALspel

Een fijn spel van Krista Nouwen dat beroep doet op inzicht, overzicht en concentratie. Vergaarde kennis en herinneringen aan vakanties of zakenreizen worden opgediept aan de hand van 660 kaartjes waarmee de cliënten vertalingen van woorden gaan zoeken.
Deze activiteit speelt men aan de hand van 660 kaarten die we voor je klaarmaakten. We vertrekken van 110 Nederlandse woorden, en vertaalden deze naar 5 andere talen: Engels, Duits, Italiaans, Frans en Spaans. Per woord heb je dus een kaartje met daarop het Nederlandse woord, en dan 5 andere kaartjes met de vertaling van dat woord naar de andere taal. In de bijgaande woordenlijst die Krista voorzag vind je een lijst met alle woorden, elk woord kreeg een nummer dat je ook op de kaartjes terugvindt. Zo is het makkelijk om de kaartjes weer te sorteren. En als je de kaartjes lamineert heb je er een tof spel bij dat je telkens opnieuw kan gebruiken.
De woorden zelf werden door Krista zodanig gekozen dat het geheel een elementaire woordenschat omvat die men kan gebruiken bij een vakantietrip naar het buitenland.
Het spel zelf kent 3 varianten: van moeilijk tot heel makkelijk. Maar is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om over de vakantie te reminisceren, om de mooie herinneringen aan vroegere reizen boven te halen.

Je vindt hier meer details.

 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be