Thema :
Eurovisiesongfestival


Het Eurovisiesongfestival is sinds 1956 een jaarlijks weerkerend fenomeen. Een ideale gelegenheid om herinneringen aan vroeger op te halen.


Intro

Het Eurovisiesongfestival is sinds 1956 een jaarlijks weerkerend fenomeen. Deze liedjescompetitie wordt in gans Europa en daarbuiten uitgezonden.

België doet sinds het prille begin mee, en wie herinnert zich niet onze (enige) overwinning in 1986 door Sandra Kim. De beste Vlaming ooit was Bob Benny die in 1956 een zesde plaats haalde.

Bekende Eurovisie winnaars zijn :

Bekende Belgische deelnemers aan het festival :


Activiteiten

De finale van het Eurovisiesongfestival vindt steeds plaats op een zaterdag. De week ervoor kan je een paar activiteiten rond dit thema plannen.  

  • Een bundel die Jadzia ons toestuurde met daarin links naar muziek en een overzicht van de meest memorabele momenten. Ideaal als basis voor een kwis, een reminiscentiemiddag of een muzieknamiddag.
  • Een kwis over het Songfestival, met vragen niet enkel over de muziek, maar ook over Europa. Je kan ook over de mode vroeger en nu kwissen als je de verschillende kostuumpjes van de uitvoerders ziet.
  • Hou zelf een songfestival in het rusthuis. Gebruik hiervoor de filmpjes die je op Youtube kan vinden.
  • Je kan een integrale versie van het Songfestival van 1956 ( het eerste ) en 1957 op Youtube vinden. Die duren elk iets meer dan een uur. Vertoon ze op een televisie, voor projectie is de kwaliteit niet zo goed. Het zwart/wit beeld zal indruk maken op je bewoners!
  • Op Youtube vind je trouwens ook nog veel andere integrale uitzendingen. Zo staat ook het festival van 1971 compleet online, 1971 is het jaar dat Lily Castel & Jacques Raymond “Goeiemorgen, morgen” brachten. Deze film duurt wel 1u46m, en zoals je weet is niet elke inzending even boeiend.  

 

 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be