-
:: 1 :: 2 :: 3 ::

Nieuwe activiteit voor leden: infomiddag rond Walt en zijn tekenfilms
Update gepost op 11 oktober 2017 in de categorie Nieuws & Tips
Wie heeft er nog nooit gehoord van Donald, Mickey, Pluto, Goofy of Mary Poppins? Stuk voor stuk meesterlijke karakters van de hand van Walter Disney. In onze nieuwe activiteit voor leden gaan we een info-middag organiseren rond leven en werk van Walt Disney. Er komen ook 5 filmpjes aan bod uit de oude doos. En als toemaatje doen we uit de doeken hoe ze vroeger tekenfilms maakten.


De infomiddag rond het leven van Walt Disney is opgebouwd uit 2 delen. Een eerste deel handelt over zijn leven en werken. In dit deel zitten 5 filmpjes:
Newman Laugh-O-Grams Cleaning Up, een zwartwit reclamefilm uit 1921, één van zijn eerste tekenfilms. 39 seconden speelduur
Steamboat Willie uit 1928, de eerste film met Mickey Mouse 3 min 49 sec
The Wise Little hen uit 1934, de eerste verschijning van Donald Duck. 7 min 22 sec
Playful Pluto uit 1934. Debuut van ... Pluto. 7 min 41 sec
Een verslag van de Nederlandse televisie uit 1951 over het bezoek van Walt Disney aan Nederland. 1 min 11 sec

In een tweede deel tonen we hoe tekenfilms werden gemaakt in de tijd van Walt. In 15 slides tonen we machines, geluidsopnames, schetsen en nog meer.

Het geheel is vrij factueel, maar wordt opgelucht door de 5 filmpjes erin. De filmpjes duren allemaal samen ongeveer 21 minuten. Je kan hier dus makkelijk een uur mee vullen.

Wil je nog meer filmpjes tonen, dan hebben we voor jou een lijst gemaakt met geschikt Youtube-materiaal. Ook voor een cognitief minder sterk publiek kan je aan de hand van die Youtube-filmen een namiddag maken rond Disney waar meer het accent ligt op film tonen dan informatie geven. Het gaat telkens om filmen waar de tekst niet belangrijk of zelfs helemaal afwezig is. Veel van de filmpjes zijn echte getekende mini-musicals.

Leden kunnen het spel hier vinden.
Ben je nog geen lid? Doe dat dan snel en klik hier, het doet geen pijn (beloofd), het kost niets en het is poepsimpel!


 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be