Allemaal beestjes
Behoort tot de categorieën :

 


Dierenraadsels afgewisseld met 4 korte filmpjes rond dieren, verpakt in een mooie presentatie. De nadruk bij deze quiz ligt niet op het competitieve element, deze quiz kan zeker ook dienen als basis voor een gesprek rond dit thema.

Voorbereiding

We bereidden 2 presentaties voor
een versie met filmpjes in, deze kan je hier downloaden (.pptx-formaat, 201MB). Je kan de filmpjes alleen afspelen als je over een vrij recente versie van Powerpoint beschikt.
een versie zonder filmpjes, deze kan je hier downloaden (.ppt-formaat, 15MB). Wil je ook de filmpjes tonen, dan kan je die op Youtube vinden. Hieronder staat een lijstje met de filmpjes die we voorstellen.

Je zal een laptop of PC nodig hebben met Powerpoint, een projector of televisie waarop je deze kan aansluiten en een klankinstallatie die je aan je laptop kan hangen, want bij al de filmpjes hoort natuurlijk ook klank.


Uitvoering

De quiz bestaat uit 25 raadsels. De tips verschijnen één per één op het scherm, en daarna verschijnt het antwoord. De quiz is niet zo moeilijk, je kan er een fijne middag mee animeren, een gesprek op gang brengen rond dieren, welke huisdieren hadden de cliënten, ging men vroeger naar de dierenarts, wanneer bezochten ze de Zoo in Antwerpen voor de eerste maal, ...?

Als je de powerpoint met de filmpjes in gebruikt, dan is hier een overzicht
slide 2: filmpje van 3 min 49 sec over de Zoo van Antwerpen
slide 11 (na vraag 8): Fugu, een animatiefilm van 1 min 21 sec
slide 21 (na vraag 17): Rollin’ Safari, een animatiefilm van 1 min 43 sec
slide 30 (na vraag 25): De Noordzee, een film over de dieren die in/aan de Noordzee leven, van 3 min 43 sec

Als je de powerpoint zonder filmpjes wil gebruiken, dan geven we je hierbij de links naar de Youtube filmpjes.
Zoo van Antwerpen
Fugu
Rollin’ Safari
De Noordzee

Hier is alvast een voorsmaakje… 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be