Lavendel geurzakjes
Behoort tot de categorieën :

 


Zeer eenvoudig te maken en altijd populair als klein geschenkje: lavendel geurzakjes. Ideaal om in de kleerkast te leggen of als natuurlijke luchtverfrisser te gebruiken.

Voorbereiding

Voor deze hobbyactiviteit zal je het normale knutselmateriaal nodig hebben, zoals scharen en naalden. Kan niet iedereen naaien? Geen probleem: er zijn taken genoeg te verdelen, voor elk wat wils! Voorzie ook een paar lepels waarmee je de zakjes makkelijk kan opvullen.

Materiaal
1 lapje katoen van ongeveer 15 op 15 centimeter, maar ook andere afmetingen zijn mogelijk, zoals bijvoorbeeld 16 op 11 centimeter.
garen
gedroogd lavendelkruid, of andere kruiden zoals gedroogde rozemarijn en tijm

Deze activiteit hoort bij het thema lavendel. Voor nog meer activiteiten met lavendel kan je terecht op onze themapagina.


Uitvoering

Je kan de zakjes in alle vormen maken, en de creativiteit van je cliënten gebruiken om tot diverse resultaten te komen. Zo kan je een haakje voorzien waaraan het zakje kan worden opgehangen, je kan een haakwerkje als decoratie op het zakje aanbrengen, je kan een knoopje in het midden van het zakje naaien, je kan er een decoratieve strik op naaien, ...
Werk je met cliënten met de ziekte van dementie, dan kan je de zakjes op voorhand klaarmaken en de activiteit volledig focussen op het vullen van de zakjes.

Hier is de basishandleiding:
Knip van katoenen lappen kleine lapjes stof van circa 15x15 cm. Vouw de stof dubbel.
Naai twee van de open kanten dicht met naald en draad. Je hebt nu een zakje.
Vul het zakje met de lavendel, of laat de bewoner uit de beschikbare gedroogde kruiden zelf een mengeling samenstellen.
Naai het zakje helemaal dicht. 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be