Wensbox
Behoort tot de categorieën :

 


Positieve vibes in je instelling! We gaan met onze wensbox persoonlijke wensen en complimentjes uitdelen aan elkaar. Niet alleen bewoners, ook het personeel, de familie en de ondersteunende diensten worden hierbij betrokken. Bijzonder geschikt in de Kerstperiode.

Voorbereiding

Download deze affiche (.png, 1.4MB) die je op je wensbox kan kleven, deze wensbrief (.png, 1.12MB) die je boven je wensbox (tegen de muur bvb.) kan kleven en dit model voor wenskaartjes(.png, 1.20MB).

Voorzie verder:
één doos per afdeling, met deksel, bvb. de dozen waarin je het A4-papier voor de printers wordt aangeleverd. Maak bovenaan de doos een gleuf waar de wenskaartjes in passen.
decoratiemateriaal voor deze dozen, bvb. effen (geschenk)papier in kerstrood, linten, ...
knutselmateriaal (scharen, lijm, plakband, ...)

Het aantal kaarten dat je wil afdrukken hangt af van de grootte van je instelling. Een goede stelregel zou kunnen zijn “aantal bewoners maal twee”. Je kan het aantal kaarten per bewoner beperken tot bijvoorbeeld “maximaal 10”. Als je ziet dat er te weinig zouden zijn kan je er nog altijd bijdrukken achteraf.

Op elke afdeling waar je je wensbox wenst te plaatsen zal je een goed hoekje moeten uitzoeken waar er plaats genoeg is voor je wensbox, en waar je eventueel nog wat bijkomend decoratiemateriaal kan ophangen: slingers, kerstballen, ... Boven de wensbox hang je de affiche, zodat de bedoeling van je wensbox duidelijk is. Maak zelf ook wat promotie natuurlijk! Zet naast de wensbox een mandje met de blanco wenskaartjes en schrijfmateriaal.


Uitvoering

Met deze wensbox haal je de positieve gevoelens naar binnen, iedereen kan (zou moeten) betrokken worden, van cliënt tot personeel. De nadruk ligt erop dat de mensen de kans krijgen gratis en voor niets aan iemand anders iets te schenken. En niet zomaar wat, we gaan complimenten uitdelen aan elkaar. Elke persoon kan een wenskaartje invullen voor zijn collega, vriend, familielid, ... en deponeert zijn wens dan in de wensbox.

Nadat je de wensbox(en) hebt opgesteld laat je deze 3 weken staan, bijvoorbeeld van Sint tot Kerst. Als de periode verlopen is worden de dozen op een mooi feest geopend en worden de wensen luidop voorgelezen. Je kan dit bijvoorbeeld doen op het Kerstfeest. Alle kaarten worden daarna opgehangen op een centrale en voor iedereen toegankelijke plaats zodat ook de personen die er niet bij waren op het feest de wensen naderhand kunnen lezen. Laat de kaarten ongeveer een tweetal weken hangen.

Wenskaarten die aan buitenstaanders zijn gericht kan je ook opsturen aan deze personen. 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be