Wereldbingo
Behoort tot de categorieën :

 


Animatie WZC Zevenbronnen bezorgde ons een bingo van wereldklasse! Een zeer mooi gemaakte versie van het immer populaire bingo spel!

Voorbereiding

  Download deze presentatie (9.9MB) in powerpoint formaat.
Download deze 40 bingokaartjes (.pdf fotmaat, 639Kb) en druk ze af, knip ze uit en voorzie één bingokaart per deelnemer. Op de twee laatste bladzijden van deze .pdf staan de namen van de landen erbij vermeld.
Het gemakkelijkste is om de kaarten te lamineren en dan met knoopjes of iets dergelijks te spelen zodat ze meermaals gebruikt kunnen worden.


Uitvoering

Bij deze bingo heeft het Animatieteam WZC Zevenbronnen de trommel met balletjes vervangen door mooie foto’s die elk een land voorstellen. Om welke landen het gaat kan je uitvinden op de laatste twee bladzijden van de .pdf die we hierboven vermeldden.

Elke deelnemer krijgt een bingokaart met daarop 16 foto’s van landen.

Voorzie een voldoende grote zaal met een scherm of projector waarop je onze powerpoint-presentatie kan projecteren. Toon de dia’s van de powerpoint één per één, de bewoners moeten op hun kaart het overeenkomstige land zoeken en indien ze het vinden op hun bingokaart een knoop, ... erop leggen. De eerste die een knoop op alle landen van zijn of haar bingokaart heeft liggen is gewonnen.

Bij personen met dementie kan je gewoon de presentatie tonen, zonder het bingo-spel erbij te organiseren. Op die manier kan je een gesprek rond verschillende thema’s tot stand brengen. Speel bij de kleurrijke plaatjes gepaste wereldmuziek.

Hier alvast een paar dia’s uit onze presentatie : 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be