Ratatouille
Behoort tot de categorie├źn :

 


Een recept voor een vegetarische ratatouille die je makkelijk kan opdelen in meerdere kleine porties. Eventueel te combineren met de vertoning van de film "Ratatouille".





Voorbereiding

Download hier het recept, druk hiervan een paar exemplaren af en lamineer deze.

Voor ongeveer 20 euro heb je zeker een twintigtal porties.

Ingredi├źnten
2 aubergine (in blokjes)
7 uien (in stukken)
5 courgettes (in stukken)
5 rode paprika’s (in blokjes)
2 kg trostomaten (gepeld en in kwartjes)
7 teentjes knoflook (geperst)
10 el olijfolie
gedroogde rozemarijn
snuifje cayennepeper
peper
zout

Deze kookactiviteit kan je eventueel combineren met de Fimfeest activiteit van Ine.


Uitvoering

Bereidingswijze
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze een halfuur uitlekken in een vergiet.
Verhit in een ruime pan de olijfolie en bak de aubergines goudbruin. Schep ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in dezelfde pan de ui glazig. Voeg er de paprika en de knoflook aan toe, bak even mee. Doe er de courgette en tomaat bij en breng aan de kook.
Draai het vuur lager en laat zachtjes sudderen tot alle groenten gaar zijn. Schep er dan de aubergines door en breng op smaak met cayennepeper en rozemarijn.



 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be