Filmfeest!
Behoort tot de categorie├źn :

 


Ine Colpaert uit Gent presenteert: het Filmfeest! Een fijne combinatie waarmee je een paar dagen kan vullen. Tijdens het Filmfeest gaan we 4 films tonen, en bij eentje doen we een extra kookactiviteit. Daarna houden we een quiz om het feest af te sluiten.

Voorbereiding

De 4 films die Ine heeft gebruikt zijn:
Ratatouille
White Fang
Hasta La Vista
Sister Act
Wil je ook de quiz organiseren, dan zal je deze 4 films moeten gebruiken, want in de quiz komen er vragen over deze getoonde filmen.

De quiz kan je hier downloaden (.pptx, 12MB). De antwoorden en meer informatie bij sommige vragen uit de quiz kan je hier downloaden (.pdf, 280 Kb). Je hebt natuurlijk een laptop of computer nodig en een projector of TV waarop je deze kan aansluiten. 

Bij de film Ratataouille past dit recept van ... ratatouille smile


Uitvoering

Maak er een heus filmfeest van, met een affiche, je kan op voorhand ook filmtickets “verkopen” aan je cli├źnten die ze zullen nodig hebben om de voorstellingen bij te wonen. Als je een film toont kan er altijd popcorn bij.
Je kan de dag voor de vertoning van de film Ratatouille een kookactiviteit organiseren en de ratatouille na de vetoning van de film aanbieden aan alle “cinemabezoekers”.

Na de vertoning van de 4 films kan je een filmquiz organiseren. De ingesloten quiz van Ine bestaat uit:
5 meerkeuzevragen rond de films die werden getoond
5 waar of niet waar vragen
5 meerkeuzevragen rond hoe een film wordt gemaakt
9 meerkeuzevragen “herken jij deze acteur of actrice”?
8 meerkeuzevragen “herken jij deze Vlaamse acteur of actrice”?
5 meerkeuzevragen rond andere films

De quizvragen zijn niet allemaal even makkelijk, maar doordat er steeds meerkeuzevragen gesteld worden blijft het voor iedereen plezierig. In de pdf met extra informatie vind je heel wat feiten bij sommige vragen die je kan gebruiken om tussendoor wat te vertellen.

Hier is alvast een voorproefje 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be