Filmbingo
Behoort tot de categorieën :

 


Het is weer filmfestival, en dat gaan we op een klassieke manier in het rusthuis binnenbrengen : met een aangepaste bingo.

Voorbereiding

Download deze presentatie in powerpoint formaat (16 MB, .ppt-formaat).
Download deze 15 bingokaartjes (11.6MB, .pdf formaat). Per kaartje staan er 5 rijen met afbeeldingen op, druk de kaartjes af en knip er bingokaartjes van 2 rijen uit. Het is dus de bedoeling dat iedereen een bingokaartje krijgt met daarop 8 afbeeldingen, die elk een film voorstellen.

Voorzie een voldoende grote zaal met een scherm of projector waarop je onze powerpoint-presentatie kan projecteren. Wil je stukjes film tonen, dan zal je ook een klankinstallatie moeten voorzien.


Uitvoering

Toon de dia’s van de powerpoint één per één, de bewoners moeten op hun kaart de overeenkomstige film zoeken en indien deze op hun bingokaart staat doorstrepen. De eerste die alle filmen op zijn of haar bingokaart heeft doorstreept is gewonnen.

Je kan de activiteit ook opfleuren met stukjes film of filmmuziek. Op Youtube vind je van de meeste films beeldmateriaal, maar hou er rekening mee dat de ondertitels meestal ontbreken.

Wil je deze activiteit meerdere keren organiseren, schud dan de dia’s van de powerpoint wat door elkaar, zodat ze in een andere volgorde komen te staan. 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be