Een klassieke middag
Behoort tot de categorieën :

 


"Je weet toch dat klassieke muziek heel wat meer is dan Tiritomba en Andrea Bocelli?" Dat kreeg ik eens als opmerking van één van de cliënten, nadat we voor de zoveelste keer Helmut Lotti goes Classic uit de kast hadden gehaald. Wel, voor die cliënten die houden van klassieke muziek maakten we deze activiteit, die klassieke componisten in de schijnwerpers zet, met een korte uitleg en vooral veel muziek.

Voorbereiding

Download deze info-brochure (.pdf-formaat, 3.8MB ) en druk ze af.
Neem ze voorheen even door.

Voorzie een computer met een goede muziekinstallatie. We gaan de muziek van Youtube streamen, dus je hebt een PC met internetconnectie nodig.
Bij veel van de muziekstukken hoort ook een mooi filmpje, je kan dus ook de PC aansluiten op een TV of projector om de filmpjes te tonen.


Uitvoering

We maken er een gezellige muziekmiddag van, waar we samen gaan genieten van een paar grote stukken uit de klassieke muziek.
In de infobrochure vind je een korte tekst over de componist die je kan voorlezen als intro bij de muziek. Er is ook een foto van elke componist die je kan laten rondgaan.Volgende stukken kan je gebruiken

Tussen haakjes vind je de duurtijd van de clipjes, in m(inuten) en s(econden). Maak zelf een selectie afhankelijk van de gewenste duurtijd van de activiteit.
Claudio Monteverdi - L’Orfeo (4m25s)
Antonio Vivaldi - De 4 Jaargetijden (10m, enkel lente)
Domenico Scarlatti - Sonata in A Major (3m31s)
Georg Friedrich Händel - Messiah (4m22s)
Johann Sebastian Bach - Matthäus Passion (6m56s)
Cristof Willibald Gluck - Orpheus and Eurydice (7m28s)
Antonio Salieri - Prima la musica e poi le parole (5m15s)
Franz Joseph Haydn - Die Schöpfung 7m54s
Wolfgang Amadeus Mozart - Die Zauberflöte (2m57s)
Franz Schubert - Erlkönig (4m34s)
Franz Liszt - Liebesträume (5m11s) 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be