Kinderlogica
Behoort tot de categorie├źn :

 


De waarheid komt uit een kindermond. Krista Nouwen ging met dit feit aan de slag en maakte een activiteit waar iedereen vrolijk van wordt. Een activiteit geschikt voor alle bewoners die aanzet tot reminiscentie, maar het draait vooral om het oefenen van de lachspieren!

Voorbereiding

Download hier Krista’s presentatie (.ppsx-formaat, 14.3MB). Je hebt een computer of laptop nodig met daarop powerpoint. Je hebt verder een scherm of televisie nodig waarop je deze kan aansluiten.


Uitvoering

De presentatie van Krista bestaat uit 87 foto’s met telkens een kinderlogica-quote. “Als het heel hard waait, dan draait de aarde gewoon wat sneller.”“Papa wordt vandaag 34 jaar. Zegt ilona “Dan ben jij een dertiger”. Waarop Tara (5) zegt “dan ben ik een vijver”.” Hieronder hebben we nog een paar voorbeelden weergegeven.

Krista voegt er aan toe: “Onze bewoners hebben nadien nog lang daarna verteld over hun kinderen en kleinkinderen.(reminiscentie) En de vrolijkheid die eruit voortkwam zinderde nog dagen na. Zeker de moeite om eens te gebruiken!” 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be