Kijkboek dieren
Behoort tot de categorieën :

 


Dieren van allerlei pluimage sieren dit kijkboek. Deze verzameling kleurrijke foto's in boekvorm bieden een oplossing als lezen te moeilijk is geworden. Je kan het kijkboek ook gebruiken als aanleiding voor een gesprek.

Voorbereiding

Download het kijkboek van onze site ( 145 MB )
Druk het af op een kleurenprinter ( 41 bladzijden )
Lamineer de bladeren en bind ze in, of perforeer de bladeren en hang ze in een ringmap


Uitvoering

Dit kijkboek is een collectie van 41 dierenfoto’s op A4 formaat, de ene al kleurrijker dan de ander. Alledaagse dieren als honden en katten passeren de revue, maar we hebben ook zee- en zoodieren, boerderijdieren, exotische dieren en insecten.

De cliënt kan in dit kijkboek zo maar even bladeren ter ontspanning, leg het kijkboek daarom op een plaats waar veel bewoners zitten, in de gang, ... 
Je kan het boek ook gebruiken als aanleiding voor een gesprek, voor reminiscentie. Had de cliënt vroeger een huisdier? Kippen? Was hij of zij ooit in de Zoo van Antwerpen of Planckendael? Heeft hij nog herinneringen aan de melkboer die met paard en kar voorbijkwam?

Uit eigen ervaring kan ik bevestigen dat dit kijkboek bijzonder wordt gesmaakt door personen met dementie. Vaak heeft het een rustgevend effect.

Je kan dit kijkboek ook voor een groep projecteren en gebruiken om een gesprek over dieren te leiden.

Het kijkboek dat je kan downloaden door hier te klikken is in .pdf formaat en 145 MB groot.

Hier is alvast een voorproefje…
 
 

Site en al het materiaal hier gepubliceerd : Copyright 2013-2020 hetanimatiehuis.be